Kompetanseutvikling for Grafills medlemmer


AMG – autorisert medlem Grafill, har siden 2008 vært Grafills kompetansutviklingsmodell. Denne sertifiseringsordningen er forbeholdt de som til enhver tid har hatt fullt medlemskap i Grafill. For å bli sertifisert må medlemmene følge et todagers kurs, og kurset bidrar til felles metoder og prinsipper knyttet til våre fagområder. Siden oppstarten i 2008 har Grafill gjennomført 11 AMG-kurs med tilsammen 255 deltagere. Dette tilsvarer 26% av våre ordinære medlemmer. Dessverre har oppslutningen til AMG-kursene hatt en dalende kurve.

Randi 2013

Hovedstyret i Grafill har nå evaluert AMG-kurset og sertifiseringsordningen. Både gjennom å analysere kursdeltagernes tilbakemeldinger, og også gjennom spørreundersøkelse blant medlemmer som både har tatt kurset, og de som ikke har tatt kurset.  Hovedstyret har blant annet kartlagt medlemmenes ønske og behov for kompetanseutvikling, hvordan AMG-tittelen benyttes, og hvordan markedet oppfatter tittelen.

Hovedstyrets konklusjon er at noe må gjøres. Våre medlemmer etterlyser et mer offensiv kompetanseutviklingstilbud fra Grafill. Vi trenger flere typer av kurs, billigere kurs og kurs ikke bare i Oslo. Videre ser man også tydelig at ambisjonene fra 2008 om at markedet og kjøpere av illustrasjon- og designtjenester skal etterspørre AMG-sertifiserte utøvere, ikke er innfridd. Å innarbeide AMG-tittelen som en foretrukket tittel krever mer tid og mye mer ressursbruk enn det som er hensiktsmessig. Vi ser også klare indikasjoner i spørreundersøkelsen fra medlemmene at markedet etterspør mange andre viktigere kvalifikasjoner enn en AMG-tittel. Kurset isolert sett har fått gode skussmål, men det må videreutvikles, og selve sertifiseringen og ambisjonene overfor markedet må endres i takt med disse klare tilbakemeldingene.

Hovedstyret i Grafill har derfor besluttet følgende:

  • Kompetanseutvikling er viktig og skal prioriteres fremover
  • AMG kursene og AMG-tituleringen legges ned i sin nåværende form.
  • De 255 medlemmene som allerede har en AMG-tittel beholder den, og kan benytte tittelen på samme måte som tidligere
  • Det foreslås vedtektsendringer til Generalforsamlingen i 2013 hvor AMG fjernes fra Grafills vedtekter
  • Grafill utarbeider og implementerer en ny kompetanseutviklingsplan
  • Hovedstyret oppretter en arbeidsgruppe for kompetanseutvikling etter vedtak på årets Generalforsamling

Den videre planen er at Grafill i løpet av høsten 2013 legger en ambisiøs plan for kompetanseutvikling og innarbeider dette i budsjettet for 2014.

Med vennlig hilsen. På vegne av hovedstyret i Grafill.
Randi Hobøl