Q&A - Et år med grafisk design


Etter endt utdanning følte Joakim Smångs og Vicente H. J. Mollestad at de ville bruke mer tid på utforske fagfeltet sitt. Derfor startet de i fjor høst prosjektet Q&A - A one year project about graphic design. Der søkte de til etablerte designere og bransjefolk for å grave dypere i faget grafisk design. Nå er prosjektet ved veis ende.

Siden oppstarten har Q&A besøkt rundt 30 byråer, og besvart ni omfattende spørsmål rundt faget grafisk design med visuelle besvarelser. Dette hadde de ikke klart uten gjestfrie designere som stilte opp med refleksjoner, gode samtaler og noen ganger lunsj.

_Vi håper også at de vi har besøkt har fått noe ut av prosjektet. Selv har vi fått mange nye tanker og åpenbaringer gjennom møtene våre med bransjen, sier Vicente.

Nå vil gutta i Q&A jobbe videre med en publikasjon som vil sammenfatte prosjektet, tankene de har gjort seg, og erfaringene med å drive for seg selv. Samtidig gjør de seg klare for nye utfordringer.

_For et år siden føltes det som det fortsatt var mye som sto ulært. Dette året har gitt mange nye erfaringer, hyggelige møter og tid til fri eksperimentering, og jeg føler nå at det er på tide å søke nye utfordringer i bransjen, sier Joakim.

De har dokumentert prosjektet gjennom en blogg. Her kan du se prosessen fra hvert spørsmål, samt lese deres avslutningsinnlegg:

Øvrige lenker: