Randi Hobøl er ny styreleder i Grafill


Mitt engasjement i Grafill er styrt av at jeg ser organisasjonen som en sterk ressurs og stemme inn i vår bransje og marked. Visuell kommunikasjon er viktigere enn noensinne, og det er en privilegert situasjon å få være med på dette arbeidet.

Min tilværelse er preget av de kreative visuelle fagene, både som utøver, pedagog og formidler. Jeg er ansatt ved Norges Kreative Fagskole, der jeg er studieleder i illustrasjon. I jobben har jeg direkte kontakt med flere kreative kommunikasjonsfag, og illustrasjon er ett av dem, grafisk design, reklame, motion og interaksjons er noen andre. På Norges Kreative Fagskole jobber vi med fagspesifikke settinger, men i aller høyeste grad med tverrfaglige prosjekter, der studentene jobber sammen om produkter inn i en kreativ industri.

Jeg fullførte visuell kommunikasjon ved Designskolen i Kolding, Danmark og har vært medlem i Grafill siden jeg kom tilbake til Norge i 1992. Jeg ble styremedlem i Grafill Illustrasjon i 2003, og var leder der fra 2005 til jeg ble valgt inn i Grafills hovedstyre for 2 år siden, hvor jeg det siste året har vært nestleder.

Jeg har også studert kunstformidling og kulturhistorie, pedagogikk og kulturjournalistikk. Siden 1990 har jeg jobbet med oppdrag innen illustrasjon, reklame og design, og barnekonseptet Smottene i Trysilfjellet er et oppdrag jeg fortsatt jobber med.