Vi trenger deg til ny runde med kartlegging

Våre to tidligere kartlegginger av bransjen bekreftet økonomiske nedgangstider. Nå er ryktet på byen delt, og vi gjennomfører en ny undersøkelse for å få konkrete fakta om situasjonen. Vi trenger svar fra så mange som mulig uansett om hverdagen er som før, eller den har endret seg positivt eller negativt.

Kartlegging designbransjen september 2024

Vi ønsker å forstå hvordan kreativ bransje påvirkes av dagens økonomiske situasjon, og sender derfor jevnlig ut spørsmål til designbransjen om tingenes tilstand. I kartleggingen høsten 2023 rapporterte mange om et tøffere marked, om oppbrukte reserver og permitteringsvarsler. Vi gjennomførte en ny spørreundersøkelse tidlig vinter 2024, da svarte mer enn 80 prosent av bedriftsledere og medeiere at de var negativt påvirket av den økonomiske situasjonen. Økte kostnader, oppdragstørke og et strammere marked presset prisene og gjorde konkurransen om oppdrag mer krevende.

Nå håper vi mange vil delta i denne oppfølgende undersøkelsen. Spørsmålene er like fra tidligere kartlegginger, dette for at vi skal få et godt sammenligningsgrunnlag. Vi spør blant annet om økonomisk tilstand, prising av oppdrag, konkurranse i markedet, sparetiltak og hvordan dere generelt opplever situasjonen. Vi har også med åpne spørsmål for å få unike beskrivelser. 

Så er du daglig leder / medeier, ansatt, selvstendig næringsdrivende / frilanser (inntekt fra oppdrag utenfor ansettelsesforhold), student / nyutdannet eller arbeidsledig – vi vil høre fra hele spekteret innen vår bransje! 

Situasjonen kan oppleves svært forskjellig, men vi vil uansett gjerne høre fra så mange som mulig!

Svarfrist onsdag 9. oktober 2024.

Gå til undersøkelsen her: no.surveymonkey.com/r/grafi...

Takk til alle som bidrar!